FDF bruger Ryå FDF passer på Ryå FDF deler gerne oplevelserne på Ryå
FDF Aaby-Vedsted har i mere end 25 år givet mange børn, unge og voksne utallige gode og værdifulde oplevelser igennem aktiviteter på Ryå.

Den umiddelbare nærhed, har lige siden kredsens start i 1974 betydet, at vandaktiviteter har været på programmet. Først var det tømmeflådesejlads, men ret hurtigt blev de første kanoer anskaffet.

Over en årrække er er det blevet til i alt 10.

FDF Aaby-Vedsted har i efteråret 2005 købt det areal, der fungerer som landingsplads (både start- & slutpunkt).

 Kredsen fastholder antallet på 10 kanoer, fordi vi gerne vil passe på den dejlige og smukke natur, som Ryåen snor sig igennem.

Kanoturen forbi Birkelse have, og ikke mindst forbi Birkelse Hovedgård, byder på en idyl,  en plantevækst og et fugleliv, som man slet ikke forventer at finde, i vores landsdel.

Derfor er de mange sejlture med børnene og de unge også en god mulighed for at lære dem, hvad det er vi skal værne om, når talen falder på miljøet.

Her bliver tv-billederne pludselig til virkelighed, en oplevelse i størrelsesforholdet 1:1, med lugte, stilhed, sol, regn og blæst - og behovet for det seje træk, for at komme tilbage til landingspladsen.

Naturen giver mange oplevelser - og udfordringer, som selv de bedste tv-udsendelser slet ikke kan hamle op med. Sådan er det bare - og det vil vi kæmpe for, at det fortsat skal være.

FDF Aaby-Vedsted anvender kanoerne på de ugentlige møder, og i flere weekender i sommerhalvåret, men der er naturligvis "ledige stunder" ind imellem.

Vi deler gerne oplevelserne med andre, Derfor udlejer vi kanoerne fra april til oktober.